Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

У сусрет Новој, бољој и лепшој – дочекајмо заједно 2016-ту!

31. децембра 2015. - 2. јануара 2016.

Дочек Нове и боље године, свесно или не буди жељу за свечаним тренутком.  У то име, бирамо историјско место, лепу природу и надахнуће. До Вишеграда, пре него се сместимо на самој обали Дрине, крај легендарне ћуприје и обучемо тоалету, као и при повратку, посетићемо занимљива места, а сам град, изместиће нас у временске димензије које памти стари мост и подсетити на ликове из романа „На Дрини Ћуприја“.

Оно на шта морамо да Вам скренемо пажњу је да за пријављивање постоји ограничен временски рок. Наиме, до краја новембра, наше резервације морају бити уплаћене хотелу „Андрићев конак“, али верујемо да ћете после ових редова лако одлучити.

И ко зна колико бисмо знали о Вишеграду и ћуприји, да живот касабе и старог моста као његове душе, Иво Андрић није сажео у дело за сва времена. Овако, нема никога ко не зна стару песму и не жели да прође преко Дрине баш ту, поседи на Капији, можда уз филџан кафе, размишљајући о временима прошлим и будућим. Такве мисли често понесу током новогодишњих празника, а да сета не узме маха, ту је добро друштво и старе песме. Ево како је планирано наше Новогодишње путовање. Ако кликнете на доњи натпис, отвориће Вам се видео најава 🙂

Четвртак, 31. децембар:

ПОЛАЗАК: окупљамо се ујутро у 7.30 h на паркингу испред центра Сава и тачно у 8.00 h полазимо према Ваљеву и Дебелом брду. Јутарњу кафу пијемо у аутентичном рустичном амијенту брвнаре, код крчмарице Снежане, а потом настављамо пут ка Бајиној Башти. ОпКремнараштамо се на кратко са Дрином и прелазимо планину Тару ка Шаргану, тако да ћемо је опет видети када стигнемо у Вишеград.  Свраћамо у Кремну. где посећујемо кућу пророка Тарабића, а додирнућмо и Креманску куглу, јер кажу да то остварује жеље! Потом настављамо пут ка граници.

По преласку границе од Вишеграда нас дели још 18 km. Непосредно иза ње Црни и Бели Рзав се спајају у Рзав. Пратећи његов ток до ушћа у Дрину, стижемо до Вишеграда пред хотел „Андрићев конак“ (три звездице), крај саме ћуприје на Дрини. За смештај су остале само двокреветне собе и један апартман (француски лежај + два лежаја)  са пуним комфором (ТВ и интернет). Пошто се сместимо, почињемо са припремама за „најлуђу ноћ“!

Јеловник предвиђа време поста, као и госте који су вегетаријанци и приликом пријављивања ћете се изјаснити који мени  желите: мрсан, постан, или вегетријански.

 

Петак, 1. јануар:

Дан када је тешко претпоставити када ће ко да се пробуди и разбуди, тако да је време после доручка до 14 h слободно да га искористите како вам највише одговара.

Андрићград, или Каменград је врло близу и сигурно га нећете прескочити, али Вам можемо препоручити и Градску галерију, Спомен учионицу Иве Андрића, као и споменик и великом писцу. До куће у којој је живео Иво Андрић може се прошетати, она је са друге стране моста. А да бисте се боље снашли, на располагању Вам је и ова карта.

  

У 14 h смо у холу хотела, спремни за одлазак у Вишеградску бању. Базен је намењен искључиво за госте бање, али у овом случају и нас. Благотворне термалне воде биће прави третман пред још једну журку 🙂

Субота, 2. јануар:

Дан повратка. После доручка уносимо спаковане ствари у мунибус и полазимо на пешачење до Маркове куле и Бикавца, што ће пријати пред пут и заокружити утисак о пределу који смо посетили. Траса је дуга 4 km са успоном од 200 m.  По силаску у град полазимо на пут пратећи Рзав узводно и посећујемо манастир Добрун.

Кула Краљевића Марка  Дрвенград

Пред нама је гранични прелаз, после кога идемо ка Мокрој Гори, у Дрвенград на Мећавнику.

Од Београда нас дели 200 km и након обиласка Мећавника прелазимо Тару где ћемо уприличити паузу за ручак у ресторану „Јеремичак“ и отпешачити на један предиван видиковац који по легенди доноси срећу посетиоцима! После ручка настављамо ка Гвоздачким стенама, Дебелом брду, Ваљеву и стижемо у Београд до 21.30 h.

ОПРЕМА:  лепо расположење, лепе жеље, све што треба да увече будете свечани и лепи, гојзерице и мали ранац за пешачење, прибор за базен. Не заборавите личну карту, неопходну за гранични прелаз!

ПРИЈАВЉИВАЊЕ  и информације на састанцима Клуба средом у 20 h. Ако се пријављујете путем мејла, морате обавезно навести податке из ОВОГ ФОРМУЛАРА.

ЦЕНА:  85 € + 2.600 дин (2.500 дин за чланове Клуба)

  • Цена обухвата све што је у програму наведено и то: превоз, смештај у хотелу са доручком у петак и суботу, две свечане вечере, улаз у базен Вишеградске бање и Дрвенград, улазница за Спомен учионицу и Градску галерију, боравишну таксу и ручак на Тари при повратку.
  • Приликом пријављивања, обавезно је измирење аконтације у износу од 60 €

НАПОМЕНА:  последњи рок за пријаве је 30 новембар, јер 1. децембра резервације морају бити уплаћене хотелу.

Акцију реализује Гордана Атанасијевић

065 377 14 74

kaup@serbianoutdoor.com

Одштампајте програм, или га преузмите у pdf. формату

Босанске песме

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан КАУП-а, или неког другог  удружења.

Организатор

Гордана Атанасијевић
Телефон:
+381 65 3771474
Е-пошта:
office@serbianoutdoor.com
Web сајт
http://serbianoutdoor.com

Место

Вишеград
Вишеград, + Google Map