Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

Пројекција: ИЗРАЕЛ

8. марта 2017. @ 20:00 - 22:00

Вечерас ће своје утиске и доживљаје са тронедељног боравка у овој предивној земљи, изузетно богатог садржаја, са нама поделити др Елеонора Гвозденовић. Обзиром да вас КАУП ове године у октобру води управо тамо, наша чланица Лидија Ашкенази ће вам представити како ће изгледати тих десетак дана.

Израел (хебрејски  ישראל — Јисраел; арапски إسرائيل — Исраил) је блискоисточна земља, данас парламентарна република која се налази на источној обали Средоземља и граничи се са Либаном на северу, Сиријом на североистоку, Јорданом на истоку и Египтом на југозападу. Израел се први пут спомиње у историјским списима у каменорезу фараона Мернептаха из 1230. године п. н. е. Упркос постојању два званична језика -хебрејског и арапског и чињеници да је ово једина држава са већинским јеврејским становништвом, њена јединственост је и у томе што на њеном древном тлу постоје три светске религије.

Упркос малој површини, Израел се одликује разновсном физичко-географском структуром. Пустиња Негев је на југу, а затим следе Галилеја и Кармел, све до Голанске висоравни на северу. У оквиру Израелског обалног појаса живи 70% становништва. Источно од централне висоравни лежи долина реке Јордан која је део 6.500 km дуге Велике разводне долине. Река Јордан тече од планине Хермон кроз језеро Хула и Галилејско језеро све до ушћа у Мртво море Јужно је Вади Араба који се улива у Акабски залив, део Црвеног мора. Јединствено за Израел и Синајско полуострво су ерозивни циркови, од којих је Рамон највећи, у пустињи Негев. Израел има највише врста биљака по метру квадратном од свих држава медитеранског појаса.

Као што знате, пројекција ће се одржати у среду 8. марта у 20:00 h у сали нашег Клуба у Устаничкој 125 ц. Добро нам дошли! 🙂

Детаљи

Датум:
8. марта 2017.
Vreme:
20:00 - 22:00
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , , ,