Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

Делиблатска пешара – Зимске чаролије

18. децембра 2016.

Делиблатска пешчара јединствена је у Европи. Овај тзв. Банатски песак налази се у југоисточном делу Војводине, у јужном Банату. Главне одлике ове простране области су пешчане масе елипсоидног облика окружене плодним лесним ораницама, између Дунава и југозападних падина Карпата. Она је споменик историје природе Панонске низије, али и једно од ретких прибежишта за многе специфичне врсте флоре и фауне, које у европским и светским размерама представљају природне реткости. Пешчара представља геоморфолошки и еколошко-биогеографски феномен не само Панонске низије, већ и Старог континента.

Ех, а сад што се тиче ове акције, најлепше би било да се она реализује у време снежних падавина. Доживети снег у пешчари је једно прелепо искуство. Та чистоћа и мир који владају кад ходате по лавиринту завејаних пешчарских путева не могу бити ничим нарушене. Човек се максимално опусти и ужива у савршеној тишини коју понекад својим оглашавањем поремети понека птица или животињка. Надамо се да ћемо на дан акције имати овакве услове, али чак иако снега не буде било ићи ћемо у „песак“ и уживати!

ПОЛАЗАК: са паркинга крај нашег Клуба у Устаничкој 125 (Коњарник), тачно у 8:.00 h, дођите 15-ак минута раније, како бисмо кренули на време. Путујемо преко Панчева и Долова ка Делиблату. Од Делиблата се за 10 минута стижемо  до омладинског насеља „Чардак“ одакле почињемо пешачку туру.

 

Полазимо од Чардака и крећемо се маркираном стазом бр.2 „Борови брег“. Пролазимо Широку торину и настављамо преко Малог доса у правцу истока. Долазимо до Бендиног бреста где скрећемо на југ и идемо у правцу насеља Шумарак. Нећемо доћи до самог насеља, већ ћемо после Топила кренути натраг у правцу севера према Хероњи. Ту скрећемо на запад и враћамо се натраг до Чардака. Стаза је дугачка 14 км и  се прелази занемарљива висинска разлика од 90-ак метара. Уколико цела група или део буде довољно агилн могуће је да се трек за оне који то буду желели продужи за 2,5 км.

 

Овога пута нећемо правити уобичајено свраћање у неки ресторан како би смо у се вратили до касних поподневних часова и припремили за обавезе које нас очекују у понедељак.

Долазак у Београд у касним поподневним сатима (између 180 и 18:30 часа).

ОБАВЕЗНА ОПРЕМА: гојзерице (или неке чизме погодне за кретање по снегу), камашне, мали ранац са водом и храном за успут, штапови, заштита од ветра и евентуалне кише, батеријска (пожељно чеона) лампа са резервним батеријама, одећа слојевита примерена временским условима.

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:

1.100 дин

1.000 дина за чланове Клуба са плаћеном годишњом чланарином,

У случају пријаве више од 40 учесника, цена се умањујe за 200 дин.

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације средом од 20 h на састанцима Клуба, Устаничка 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“)

ПОЛАЗАК: са паркинга крај нашег Клуба у Устаничкој 125 (Коњарник), тачно у 8:.00 h, правимо паузу за јутарњу кафу. Молим вас да дођете 10-ак минута раније како не бисмо каснили у поласку.

Акцију реализује

Александар Радовановић

063 555 966

aca@serbianoutdoor.com

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан КАУП-а, или неког другог удружења.

Детаљи

Датум:
18. децембра 2016.

Организатор

Александар Радовановић
Телефон:
+381 63 555966
Е-пошта:
aca@serbianoutdoor.com
Web сајт
http://serbianoutdoor.com