Предавања – између потребе и занимљивости

Као што је познато, сваке прве среде у месецу, КАУП приређује пројекције о темама које се бирају пре свега према потребама, а потом и интересовањима људи који упражњавају одласке у природу. Досадашње искуство указује на значајан одзив, не само чланства, већ и грађана који, привучени темама, постају наши чланови и крећу са нама у природу.

За неке теме је владало заиста велико интересовање, па смо их поновили. Тако смо у септембру поново дочекали Миколошко друштво Србије када су Момчило Миљић и Горан Арсеновић поново интерпретирали основе познавања гљива. Све вас које интересује стицање знања о гљивама, упутили бисмо на ово удружење. Њихови састанци се одржавају сваког понедељка у 18 h у улици Проте Матеје 36 (просторија МЗ „Цветни трг“).

Друге теме, као што су оне о уједима змија и инсеката (Друштво херпетолога Србије и проф. Др Елеонора Гвозденовић), опасностима у планини (Дејан хветковић, ГСС), метеорологији и оријантацији (GARMIN инфотим, Б. Радисављевић, М. Арсић, А. Вељковић и Г. Атанасијевић), увек ће бити актуелне и зато радимо на њиховој видео реализацији и постављању на сајт, како бисте их увек могли гледати.

Момчило Миљић и Горан Арсенић - на бис! Влада Фурлан Борис Иванчевић, председник ДМС Често су ту и експонати

Прошле среде наш гост био је и искусни Влада Фурлан, легенда домаће планинарске сцене, који је говорио о правилима кретања планином, што је такође вечито важна тема за све који иду у природу. Договорили смо се да изведемо на Авали малу обуку где би наши чланови – почетници могли да стекну основна знања из ове области. Поред тога, Влада Фурлан нам је поклонио врло лепу и драгоцену скрипту о планинарењу која ће се ускоро наћи у библиотеци сајта!

И најзад да подсетимо да и сами предложите теме и предаваче, обзиром да ускоро приступамо изради календара активности за наредну 2016. годину на адресу: office@serbianoutdoor.com

Означено као , , , ,