Клупска акција „Сврљишке планине-Нишевачка клисура“ – из угла медија

Дуго најављивана акција, којој је КАУП одредио известан приоритет, протекла је изузетно запажено и поред хировитог времена. Предео у који смо закорачили пре две године, привучени његовом изузетном лепотом и вредностима које поседује, а врло је мало познат, још једном је оставио снажан утисак на учеснике акције и уопште неће бити чудно, ако се опет догоди да неки наши чланови понове учешће и догодине.

КАУП је овом пределу дао приоритет управо због свега набројаног, а највише зато што такве крајеве треба приближити људима, отргнути их од оне врсте немара који памти само звучне топониме. Свако ко је овде једном био, враћао се. КАУП ће то свакако наставити и следеће године. Циљ је да покажемо колико тога лепог ова земља има, што вероватно још нисте видели.

Клик на фотку да видиш прилог!

Погледајте како је то испратила локална ТВ, а ми желимо још једном да захвалимо Нишевчанима – Неши Ранђеловићу и Ивану Љубеновићу на савршеној сарадњи и огромном доприносу за афирмацију овог предела, као и учесницима акције који су, поред осталог показали колико духа имају за овакве мисије – наши чланови су наш понос!

Захваљујемо такође људима из области науке и културе који су се одазвали нашем позиву и учинили да овај догађај добије форму какву смо желели. То су : професор Сретен Петровић, археолог Славиша Миливојевић и писац Братислав Браца Петровић. Ми у КАУП-у смо мишљења да предео треба упознати на разне начине, не само гледати и пешачити. Ово је једна од акција која управо то пружа. Биће их наравно још 🙂