кањон ТОПЛОДОЛСКЕ РЕКЕ (Стара планина)

Кањон топлодолске реке се налази у подножју Старе планине у југоисточној Србији удаљен је око 30 километра од Пирота и сигурно је најатрактивнији и најлепши кањон у Србији. Сам кањон је усечен у стрме литице које су на појединим местима високе преко 300 метара.

Овог лета можете изабрати једнодневну или дводневну варијанту:

  вођа :-)

ПОЛАЗАК: са паркинга испред Сава центра тачно у 6 часова. Пут је дуг, молимо вас да дођете 10-ак минута раније како бисмо кренули на време. 

а) Једнодневни излет:

По доласку пролазимо кањоном Топлодолске реке. Видети овај кањон, његову лепоту, вирове тиркизно плаве боје, букове, водопаде, брзаке, камене громаде црвене боје расуте по кориту, чути хук воде која се стропоштава са литице, могуће је једино корачајући директно кроз воду газећи на неким местима и до појаса. У најлепшем и најужем делу кањона једино се може пливањем проћи кањон. За ходање кроз кањон неопходна је обућа погодна за то (препорука вође пута старе патике). Због своје лепоте и црвених стена,називају га и српски колорадо. Авантура кроз кањон топлодолске реке траје око 3 сата.

 

ОПРЕМА:  гојзерице, мали ранац, вода и храна, заштита од сунца, ветра и евентуалних падавина. За пролазак кањона Топлодолске реке се треба обући на одговарајућ начин за кретање водом, што подразумева и већ наведену обућу.

ЦЕНА:  

2.400 дин

2.300 дин  –  за чланове Клуба са плаћеном чланарином

б) Дводневни излет:

Учесници дводневног излета ће поред кањона топлодолске реке проћи и кањон реке Росомаче који је знатно краћи али исто тако атрактиван са обавезним пливањем кроз најужи део кањона, купање у базену са термалном водом у Звоначкој бањи и посета етно кући у селу Смиловци. Ноћење је у приватним сеоским кућама у Звоначкој бањи.

ЦЕНА: 

3.600 дин

3.500 дин  –  за чланове Клуба са плаћеном чланарином

ПРИЈАВЉИВАЊЕ  и информације на састанцима Клуба, средом у 20 h (Устаничка 125 ц, Коњарник, код хотела „Србија“). 

Акцију реализује Здравко Шево

063 328 861

zdravko@serbianoutdoor.com

058a Toplodolska

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан КАУП-а, или неког другог  удружења.

Означено као , , , , , , , ,