СУМОРОВАЦ – Лукин камен – бања Ждрело

Суморовац је још једно лепо одредиште у ареалу „Капије Хомоља“ (околина Горњачке клисуре). Извели смо је јесенас на један начин, а за овај викенд планирана је другачија траса, која качи изузетно леп видиковац –  Лукин камен. Након пешачења,  сјурићемо се у Ждрело! 🙂

поглед са Суморовца

ПОЛАЗАК:   у 7.00 h, са паркинга испред центра “Сава”. Морамо доћи 15-ак минута раније, како не бисмо каснили у поласку. Путујемо аутопутем до Пожаревца, а одатле ка Петровцу, а код села Ждрело скрећемо путем за Брезницу до тачке  одакле почињемо успон.

Ходамо дуж живописног тока реке Брезнице и долазимо до излетишта где је чесма и дрвени столови и клупе – пијемо кафу! Потом настављамо даље и пењемо се ка Лукином камену, предивном видиковцу изнад долине Решковице. После видиковца настављамо ка врху Велики Суморовац (912 m).

На 200 m јужно од самог врха је предиван видиковац, кога наравно нећемо пропустити 🙂 Са Великог Суморовца се спуштамо ка селу Ждрело, где нас чека наше возило. Укупна дужина трасе износи 16 km са успоном од 720 m, што значи да је средње захтевна.

Лукин камен Видиковац Лукин камен

ОПРЕМА:  гојзерице и камашне обавезно, штапови за пешачење, мали ранац са водом и храном за успут, одећа слојевита, прилагођена временским приликама; заштита од ветра и евентуалних падавина и пресвлака. Ко жели на базен, носи наравно купаћи, пешкир и остало што је за то потребно.

НАПОМЕНА:  ко буде желео, у Ждрелу може и да руча, а групна улазница за базен је 300,оо дин

ЦЕНА:проказ трасе

1.500 дин

1.400 дин

За групу од 40 учесника, цена се умањује за 250 дин

 

 

Акцију реализује Гордана Атанасијевић

065 377 14 74

office@serbianoutdoor.com

Мали Суморовац

 Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан КАУП-а, или неког другог  удружења.

Означено као , , , , , , , ,