Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

Зимски успон на ТРЕМ

23. фебруара @ 17:00 - 24. фебруара @ 23:00

После Ртња у јануару, поход на Трем је традиционалан планинарски хаџилук, који многи не желе да пропусте. А ни ми, јер одбијамо да изневеримо ваша очекивања. Зато, спремите се, али не заборавите да се овај изазов препоручује само онима који поседују добру кондицију.

фото: Иван Илић

Петак, 23. фебруар:

ПОЛАЗАК  у 17.00 h са паркинга крај нашег Клуба (Устаничка 125 ц, Коњарник, код хотела „Србија“).  Путујемо аутопутем до Ниша и до 21 h стижемо у Нишку Бању, где се смештамо у комфоран приватни смештај, наравно са грејањем.

 Трем и Соколов камен

Субота, 24. фебруар:

У 6.30 h полазимо за Горњу Студену, одакле крећемо на успон. Обзиром да нам предстоји 18 km стазе, у зимским условима, ова акција је само за особе са одличном физичком кондицијом!

   обратите пажњу на снежне стрехе!

У 8.00 h полазимо ка Трему. Током првог дела успона крећемо се кроз прелепу букову шуму и из ње излазимо на превој Девојачки гроб, изнад нивоа шумске вегетације. Са десне стране видећемо врх Орлов камен, а са леве наш циљ – Трем. Тада наступа главни и најзанимљивији део успона. Вероватно нас очекује стални домаћин гребена Суве планине – ветар, па будимо спремни, јер ће се појачавати са порастом надморске висине.

ВАЖНО: снежне стрехе су по живот опасне замке – не приближавајте се ивици гребена!

   На врху!

Стижемо у сусрет облацима, 1810 m надморске висине, величанствени Трем! Поглед са врха убрзава наша срца и са поштовањем се дивимо снежној лепоти Суве планине, природи која нас окружује, поносни на себе што смо савладали пут до њега!
На сам врх требало би да стигнемо између 13 и 14 h. За то време савладаћемо 1400 m висинске разлике (полазна тачка 400m – Трем 1810 m).

  

Силазимо до 17 h на заједнички ручак и понеки топли напитак у Дому Културе у Горњој Студени.
Након свега пружа нам се могућност одласка на купање у базен Хотела „Радон“, и наградимо своје мишиће после доброг успона. Имамо право избора: купање или боравак у ресторану хотела. Цена улазнице на базен износи 200 дин.

Полазимо за Београд у 19.30 h и стижемо до 23 h.

ОПРЕМА: гојзерице, камашне, штапови за пешачење, мали ранац са водом и храном. Понесите одговарајућу одећу и заштиту, јер је зима, а ова акција ће вам показати шта то на планини значи, ако до сад нисте знали 🙂 Биће снега, а рачунајте и на могућ ветар! 

НАПОМЕНА: понесите храну за све време боравка.

Рачунајте на снег и ветар и опремите се на за то одговарајућ начин!

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:

3.000 дин

2.900 дин   за чланове Клуба са плаћеном годишњом чланарином

За групу од 40 учесника котизација се умањује за 300 дин. Овим износом је обухваћен превоз и ноћење, али не и улазница за базен.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације средом од 20 h на састанцима Клуба, Устаничка 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“)

Акцију  реализује Ненад Царевић

         nesa@serbianoutdoor.com

064 684 01 37

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан КАУП-а, или неког другог  удружења.

Детаљи

Почетак:
23. фебруара @ 17:00
Крај:
24. фебруара @ 23:00
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , , , , , , , , , ,

Организатор

Ненад Царевић
Телефон:
+381 64 6840137
Е-пошта:
nesa@serbianoutdoor.com
Web сајт
http://serbianoutdoor.com

Место

Trem
Kosmovac, Србија + Google Map