Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

Ртањ за почетнике и сениоре

12. маја 2018. @ 06:00 - 23:00

Ртањ, планину ходочашћа за све заљубљенике природе сваке сезоне походи велики број планинара у тематски сасвим различитим акцијама. Наша идеја је да освојимо Ртањ на начин који ће свакоме одговарати. Жеља нам је да се у овај поход упуте баш они који који нису сигурни у своје могућности а да потпуно уживају у боравку у природи… Ову акцију посвећујемо њима, уверени да ће им наша опуштеност и стрпљење дати вољу и самопоуздање 🙂

ПОЛАЗАК:  тачно у 6:00 h, са паркинга крај нашег Клуба у Устаничкој 125 (Коњарник, код хотела „Србија“). Дођите 15-ак минута раније, како бисмо кренули на време.

Пред старт Мерка он нас, меркамо ми њега... :-) 

У освајање Ртња крећемо из села са надморске висине 600 m мв такозваним Јужном стазом. За најупорније циљ је врх 1560 m нм, али свако ће моћи да одабере крајњу тачку свог успона јер се истом стазом крећемо назад.

Стаза у првој половини успона је кроз шуму, добро утабана узана планинарска стаза али константно у успону. У овом делу кретаћемо се у групи водећи рачуна о онима који су на зачељу колоне.

Након изласка из шуме очекује нас потпуно другачије окружење. Расцветала и добро осунчана јужна падина Ртња. Стаза и даље добро утабана а при самом врху наилазимо на неколико серпентина како би лакше стигли до самог врха. Брзину успона у овом делу учесници бирају према сoпственој кондицији и ритму који одговара сваком појединачно.

 

Спуст са врха предвиђен је да почне након двадесет минутне паузе за оне који су последњи стигли али не касније од 15 h.

Уколико буде оних који нису желели да попну сам врх придружиће се групи у спусту.

  

Како се већи део дана налазимо на страни где нема високог растиња неопходно је повести рачуна о адекватној заштити од сучевог зрачења (капа, качкет, заштитна крема, наочаре) и довољној количини воде коју морамо понети је на стази нема извора питке воде.

Дужина стазе је максимално 13,5 km са успоном од максимално 1.000 m и исто толико спуста. Дужину стазе бирају сами учесници у зависности од крајње тачке успона.

Време предвиђено за успон је четири часа, а за спуст два и по сатa.

Након спуста освежићемо се и сабрати утиске у ресторану мотела „Балашевић“ заједно

са групом која је била на Тупижници. Око 20 h крећемо како би смо у Београду били око 23 h.

Акција се изводи паралелно са акцијом „Тупижница

ОПРЕМА: гојзерице, заштита од сунчевог зрачења, заштита од евентуалих падавина, штапови по жељи, мали ранац са најмање 2,5 l воде и храном за успут.

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:

1.800 дин

1.700 дин за чланове Клуба са плаћеном годишњом чланарином

За више од 40 пријављених котизација се умањује за 200 дин.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације: телефоном, мејлом или средом од 20 h на састанцима Клуба, Устаничка 125 ц (Коњарник, код хотела “Србија”).

 Акцију реализује Александар Радовановић

063 555 966

aca@serbianoutdoor.com

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан Клуба, или неког другог удружења.

Детаљи

Датум:
12. маја 2018.
Vreme:
06:00 - 23:00
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , , , , , , ,