Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

РЕКРЕАТИВНИ РАФТИНГ ДРИНОМ (Манастир Рача и Врело Лађевац)

2. септембра 2017.

Моћна и зелена, Дрина је једна од наших најлепших река. У давна времена звала се Дринос али јој је народ, због смарагдних тонова, наденуо име Зеленика. Вековима је била граница, а стварају је Тара и Пива, одакле тече 346 километара све до Саве пробијајући се кроз кањоне и клисуре. Разлика од 358 метара између изворишта и ушћа  чини је брзом и плахом. Укроћена хидроелектраном, она постаје кротка за лакши спуст, без адреналина, али изразита лепота њених зелених вода и обалског крајолика, можда подстакне неки други хормон, рецимо серотонин 🙂

ПОЛАЗАК: са паркинга крај нашег Клуба у Устаничкој 125, тачно у 6.00 часова. Молимо, дођите 10-ак минута раније, како бисмо кренули на време јер је пут дугачак. Путујемо преко Дебелог брда ка Бајиној Башти.

На неколико килиметара пре Бајине Баште стајемо како би смо обишли манастир Рача и прошетали се уређеном стазом до врела Лађевац и почетка Резервата природе „Клисура Раче“. Ова факултативна шетња дуга је око 4 km.

манастир Рача Лађевац

Пут настављамо до бране Перућац где нас чекају гумени чамци, капацитета десет особа, са искусним скиперима.

Овај рекреативни рафтинг поклапа се са трасом традиционалне Дринске регате. Како је у ово доба године водостај Дрине нешто нижи могуће је да ћемо на неким местима морати да на кратко  напустимо чамац како би смо га пренели преко делова који нису погодни за пловидбу. Ово ће дати посебну чар овој воденој авантури.

Ушће Врела/Године у Дрину Врело - водопад

Готово на самом почетку пролазимо поред  импозантног ушћа вероватно најкраће реке на свету. Ова река има два назива – Врело и Година. Први назив је добила по свом извору а други по дужини од 365 метара.

На половини спуста правимо дужу паузу у Бајиној Башти где ћемо моћи да се окрепимо и освежимо на обали. Рафтинг  траје око четири сата и завршава се у Рогачици.

Дрина - Зеленика Дрина

Након вожње чамцем крећемо за Београд а паузу за сабирање утисака и евентуалну вечеру направићемо у неком од ваљевских ресторана. Планирани повратак у Београд је око 23 часа.

Акција је без икаквих напора и као таква може се препоручити свакоме али треба имати у виду да је Дрина хладна река.Кућица на Дрини

Број учесника је ограничен на 20 а ако буде више пријављених формираћемо још једну групу. Групе ће се попуњавати по редоследу пријава.

ОПРЕМА: прилагођена шетњи по уређеној стази и лагана одећа која се може квасити у току рафтинга.

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ  

2.700 дин

2.600 дина за чланове Клуба са плаћеном годишњом чланарином

У износ котизације укључено изнајмљивање чамаца са скипером.

ПРИЈАВЕ и информације  на састанцима Клуба, средом у 20 h у Устаничкој 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“)

 Акцију реализује Александар Радовановић

063 555 966

aca@serbianoutdoor.com

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан Клуба, или неког другог  удружења.

Детаљи

Датум:
2. септембра 2017.
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , , , , , , , , ,