Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

 • This Догађај has passed.

И после Кастра – Куба!

6. октобра 2017. @ 06:40 - 21. октобра 2017. @ 20:30

Куба је одувек била мој сан и како је време пролазило, са жељом је сазревала и замисао како је доживети оригинално, мимо туристичких понуда које је приказују површно. Свој сан сам остварио, а годину касније поделио га са Кауповцима током 15 незаборавних дана, што на пролеће понављамо, али у свежијем издању. Ако замишљате свет другачији од овог и желите да доживите Карипску лепотицу каква заиста јесте, онда вам није преостало превише времена за одлуку. Јер,  праву Кубу, њен дух и атмосферу, а не само фантастичне пејсаже и природне вредности, што шта би могло да промени, нарочито оно прво. Али ако се помешате са светом, мимо уобичајених клишеа, због којих сви странци тамо хрле – ова авантура је ваша и вратићете се са јединственим, изворним утиском, који ће диго доминирати вашим сећањем!

Кауповци јесенас... Кауповци јесенас...

Позивамо вас на комбинацију акције и хедонизма, од лагуна, пећина и водопада, до градских улица и дугачих пешчаних плажа, уз стални опијајући мирис томпуса, рума и ватрених покрета салсе.

Ово путовање, прожима богат, свакодневни програм у циљу да свестрано упознате народ, културу, историју и природу Кубе,  њену садашњост и многе специфичности.

 Хавана Немања 

Постоји ли уопште ико ко не сањари да је види и доживи? КубаКарипска лепотица, највеће је острво у Карибима и шеснаесто по величини у свету. РепPico Real del Turquinoублика Куба заузима цело острво Куба и мања оближња острва, изузимајући  залив Гвантанамо, војну луку која је изнајмљена САД-у од 1903. Тло Кубе углавном чине низије које се према унутрашњости земље благо издижу све до највише тачке Пико Реал де Туркино  (2.005 m).

У неколико речи, штуро, тиркизне обале, изузетна природа, ритам салсе, рум, софистицирани дуван, вековни пркос који је прерастао у мит  симболишући отпор глобализму, представљају сан сваког путника!

Ел Нићо водопад Немања у берби :-)) 

6. октобар:

ПОЛАЗАК:

Са аеродрома „Никола Тесла“ у 06:40 h, лети се преко Париза. У Париз слећемо у 9:15 h Преседање траје 4 сата. Лет Париз-Хавана траје 10 сати, тако да у Хавану слећемо у 17:15 h.

Смештамо се у casa Mercedes и Dania, у самом центру, поред главног шеталишта кроз Хавану, 5 минута од Капитоља! Собе су двокреветне и једно креветне са купатилом и балконом са погледом на град.

6 – 12. октобар: 

Првих пет дана  боравимо у престоници, упознајући се са стварном Кубом. Садржај је осмишљен са циљем да приближи дух ове земље, првенствено њених природних вредности, али и шетње градом, вечери на чувеном шеталишту Малекон, посете основним школама, фабрикама дувана и рума. Програм је осмишљен тако да упозна  учесника са три најатрактивнија дела Хаване: Стара, Централна и Хавана Ведадо. Вожње олдтајмерима су незаобилазнe, али и ствар избора (мада је посета плажи Дел Есте незаобилазан доживљај!). Међутим, одлазак до Вињалеса, Варадера, крстарење Каримаром и посета фарми крокодила су део плана који овај боравак подразумева.

9. октобар:

ВињалесВињалес – налази се у округу Пинар дел Рио и чине га изванредна природна лепота, чудесни кречњачки платои који се издижу из долине у којој се гаји најквалитетнији дуван на свету. Предвиђенa јe могућност да се читав предео обиђе на коњима. Посетићемо и хацијенду Cortina, остатка феудалног и капиталистичког друштва, некад велико имање кубанског политичара José Manuel Cortina, које је после револуције национализовано.

12 – 15. октобар:

Посе доручка, у преподневним часовима полазимо за Тринидад. На путу до Тринидада посећујемо Санта Клару и меморијални комплекс, маузолеј Ернеста Че Геваре и његових сабораца.

Музеј, споменик и целокупан комплекс зрачи невероватном енергијом, измешаним осећањима прошлости, садашњости и будућности судбине Кубе. Место где се прославио командант Че Гевара и где данас почива са својим герилцима.

Тринидад

Тринидад  је 1988. године UNESCO уврстио у светску културну баштину. Архитектонска здања, аутентичне улице поплочане калдрмом и ниске куће обојене пастелним бојама дају невероватну импресију, колонијалног доба, као да је време стало. Слика града, вековима није мењала свој оригинални колонијални изглед, што га чини врло изузетним.

14. октобар:

Из Тринидада идемо на излет у долину реке Ханабаниље која чини низ водопада и слапова са смарагдним језерцима названим El Nicho водопади (Ел Нићо). Ова кристално чиста река и водопади, који су потпуно доступни за купање су прави природни драгуљ!

  

15-20. октобар:

Време је за потпуно опуштање после активног темпа, време је за Варадеро! Тиркизно море, бескрајне пешчане плаже, пријатан североисточни пасат, сунчање и коктеле, је нешто по чему Варадеро остаје заувек у памћењу посетиоца . Хотел у хладу безбројних палми Sol Sirenas Coral, (пет ноћења, „all inclusive). Овде се живи 24 часа!

18. октобар:

Пре него што стигнемо до самог Залива Свиња, свратићемо на крокодилску фарму, да се упознамо са Кубанским крокодилом (Crocodylus rhombifer), ко буде желео има прилику и да проба месо овог рептила. Плаја Ларга, купаћемо се у мирном мору, на магичној плажи, која одаје потпуни доживљај Кариба. Без гужве људи, потпуно опуштање и инзванредна прилика за роњење у прозирном мору! Даље посећујемо Плају Хирон и музеј инвазије на Залив Свиња, као и Куева де лос Песес (Cueva de los Peces), мало крашко језеро невероватне дубине од 77 m, купање међу зеленим јукама и белим стенама. Враћамо се у Варадеро за време вечере.

пливање у пећини Сатурно 

20. октобар:

Када одбројимо и наш поседњи дан ове незаборавне авантуре, ипак није крај! Пут Варадеро-Хавана, у близини града Матанзас који се налази на пола пута Хавана- Варадеро, застајемо због посете пећини Сатурно, у којој се налази топло, полуслано, прозирно пећинско језеро, јединствена прилика за искуство у подземном пливању! После Сатурна,  крстаримо реком  Канимар, уз пиће, сводимо утиске и доживљаје. Река Канимар је окружена густом вегетациојом мангрове, пејзаж који неодољиво подсећа на Амозон.

ПОВРАТАК: пре самог лета, имамо времена, да још једном прошетамо Малеконом и Хаваном, скупимо енергију пред повратак у пролећни Београд. Наш авион полеће у 22:35 h и лети преко Париза, где слећемо 21. октобра у 13:40 h. Из Париза полећемо  за Београд  21. октобра у 20:30 h и слећемо у 22:50 h.

ОПРЕМА: места која обилазимо не захтевају специфичну опрему. Понесите ствари за тропску климу (температура од 23 до 30 оС, можда и више), рачунајући на ветар и евентуалну кишу. Добра УВ заштита од сунца ће свакако бити потребна.

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:       1.650 €

Котизација обухвата:

 • Повратне авиокарте Београд- Париз-Хавана са авио таксама
 • Шест ноћења у центру Хаване, casa particular (могућа доплата за доручак и вечеру)
 • Пет ноћења у Варадеру (хотел „All inclusive“)
 • Три ноћења у Тринидаду, casa particular (могућа доплата за доручак и вечеру)
 • Све трансфере за наведене факултативне излете
 • Организационе трошкове

Котизација НЕобухвата:

 • Путно и здравствено осигурање
 • Трошкове исхране у Хавани и Тринидаду
 • Улазнице за пећину, меморијални комплекс Че Геваре и остале објекте посета (што је иначе врло јефтино!)
 • Катамаран за крстарење Канимаром

НАПОМЕНЕ:

 • Рок за пријављивање је до 20. септембра.
 • Минимални број учесника је 9.
 • Пријављивање подразумева обавезно измирење аконтације у износу од 650 € за резервацију авиокарте (у случају промена цене, даћемо обавештења)
 • Остатак котизације се измирује најкасније 20 дана пред полазак (24. април).
 • Сви учесници морају бити чланови Клуба
 • Путујемо у земљу другачијег друштвеног уређења, не очекујте шопинг туре и конзумеризам. Туристи располажу посебном валутом која се зове кук, док кубанци имају пезос национал. Такође постоји свега пар, пребукираних мењачница, па ћемо највећи део новца разменити на аеродрому у Хавани, где је курс најбољи. Било која друга валута није у употреби. Цене су врло приступачне, и ниже него у европским градовима. У зависности од броја учесника бићемо смештени на више локација, јер су капацитети у казама мали.
 • Путно и здравствено осигурање је обавезно. Ако нисте осигурани, можете га најповољније обезбедити преко нашег Клуба.
 • Износ котизације је могућ искључиво ако се догоди промена цене авио карата.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и детаљније информације на састанцима Клуба средом у 20 h (Устаничка 125 ц, Коњарник, код хотела „Србија“).

Акцију реализује Немања Потребић

065 99 88 777

nemanja@serbianoutdoor.com

Занимљивости по којима је Куба позната:

 • Цигаре, посебно маркамаХавана, Монте Кристо, Кохиба и Партагас.
 • Рум, од којих је најпознатија врстаКлуб Хавана (Havana Club). Ако је стар бар 7 година, рум добија атрибут стари (añejo). Рум се производи ферментацијом од сирупа шећерне трске.
 • Кубанска музика ритмови, који су производ мешања многих музичких жанрова, афричких, шпанских и латиноамеричких, рецимо мамбо, конга, румба, ча-ча-ча, сон, нуева трова, хабанера, дансон и многи други.
 • Песме Гуантанамера, Заувек (Hasta Siempre), Можда, можда, можда (Quizás, quizás, quizás), Чан чан (Chan Chan) које су стекле светску славу. Посебну улогу у популаризацији кубанске музике играо је музички албум и истоимени филмКлуб Буена виста (Buena Vista Social Club).
 • Стари амерички аутомобили (нарочито типа Шевролет). По закону на Куби, забрањен је извоз ових аутомобила.
 • Куба је позната по аргентинском револуционару Ернесту Гевари, боље знаном по надимку Че, који се са Фиделом Кастром борио у Кубанској револуцији.
 • Националном спорту: Бејзболу. Кубанци се такође истичу одличним боксерима и атлетичарима.
 • Туристичка путовања на Кубу су Американцима законом забрањена. Они то чине кришом, путујући преко Мексика, Канаде или Бахама.

  

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан Клуба, или неког другог  удружења.

Детаљи

Почетак:
6. октобра 2017. @ 06:40
Крај:
21. октобра 2017. @ 20:30
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,