Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

Адонисова вечна лепота – сусрет са гороцветом

4. маја @ 07:45 - 22:00

У грчкој митологији, Адонис је син кипарског краља Кинире и његове кћери Мире. Био је бог вегетације и свега што брзо расте и умире. Нико му није био раван по лепоти, па се у њега заљубила и сама богиња лепоте и љубави  Афродита.

Делиблатска пешчара или Банатски песак јединствена је пешчара у Европи и споменик историје природе Панонске низије. Једно је од ретких прибежишта за многе специфичне врсте флоре и фауне, које у европским и светским размерама представљају природне реткости.  Међу њима је и Адонис, у нас познат као гороцвет, који цвета почетком пролећа. И ето повода да се баш тих дана прошетамо посве необичним и на моменте ексцентричним крајоликом Делиблатске пешчаре, са другарима из „Јеленка“, који ову акцију већ традиционално одржавају

Adonis  DSC_3782_resize

Ово је предео изузетно занимљивог и необичног рељефа, а наше пешачење почиње од Чардака и наставља у више могућих варијанти, за шта ћете се определити при поласку

фото: М. Уљмански Чардак 

ПОЛАЗАК: са паркинга крај просторија нашег Клуба у Устаничкој 125 (Коњарник), тачно у 7:45 h. Путујемо за Панчево, где се срећемо са нашим пријатељима из „Јеленка“ и заједно настављамо ка Делиблатској пешчари где пешачку трасу започињемо код Чардака. На располагању ће бити две пешачке варијанте: дужа (15 km)  и краћа (10 km), тако да ћете до краја пута моћи да се одлучите за коју сте расположени. Након завршетка пешачења одлазимо до Старе Паланке и где завршавамо дан у неком од бројних рибљих ресторана на обали Дунава.

У 20 h полазимо за Београд.

  

Ова акција није превише захтевна и препоручује се и пешацима лакших категорија, као и почетницима 🙂

ОПРЕМА: гојзерице, камашне, мали ранац са водом и храном за успут; штапови за пешачење, заштита од ветра и евентуалних падавина, пресвлака.

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:

1.400 динара

За групу од 40 учесника износ котизације се умањује за 200 динара.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације на састанцима клуба, ваке среде у 20 h у Устаничкој 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“)

Акцију реализује Ненад Царевић

nesa@serbianoutdoor.com

064 684 01 37

 

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а.

Детаљи

Датум:
4. маја
Vreme:
07:45 - 22:00
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , ,