Ту смо за вас сваке среде у 20 h!

Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • This Догађај has passed.

Кањон реке Градац – стазом од манастира Лелић

10. јуна 2017. @ 07:00 - 21:30

 Вечито привлачна акција, погодна за почетнике и оне који не желе превише физичког напора да би провели пријатно време у природи.

Топло, мокро и смарагдно лепо, јер је Градац једна од најчистијих река Европе. Овај кањон са предивним током Градца и уређеном стазом је прави рај за све врсте рекреативаца! Траса није кондиционо захтевна и могу је проћи како деца, тако и старији.

 манастир Лелић

ПОЛАЗАК са паркинга крај просторија нашег Клуба у Устаничкој 125 (Коњарник), тачно у 8.00 h. Путујемо ка Ваљеву, свраћамо најпре у Кумову воденицу на паузу за кафу. (Могуће је купити брашно).

Одатле идемо до манастира Лелић у коме се налазе мошти Св.владике Николаја Велимировића за кога кажу да је највећи просветитељ Срба после Св.Саве, ту ћемо посетити цркву и музеј и након тога одлазимо до манастира Ћелије у коме је свој монашки живот провео један од највећих духовника нашег времена – Отац Ава Јустин полазимо на пешачење. До манастира ћемо морати да се спустимо  степеницама којих има скоро 1000 и што је можда и најнапорнији део туре 🙂

 

Након обиласка манастира Ћелије спуштамо се на реку Градац и пешачимо узводно све до Етно домаћинства и Еко куће где ћемо на прелепој ливади поред реке направити дужу паузу како бисмо уживали у једном од најлепших делова реке Градац. Након одмора крећемо низводно ка Ваљеву лаганом шетњом. Успут ћемо правити више пауза уживајући у лепотама природе и саме реке. На појединим местима ћемо стати ради купања за оне који желе и који су храбрији јер је вода подједнако хладна у току целе године. На више места газићемо воду тако да је неопходно понети адекватну обућу и одећу! Након обиласка Дегурићке пећине, можемо ручати у неком од ресторана на самој реци или у Ваљеву, по личној жељи. У Ваљеву нас чека возило којим се враћамо за Београд и стижемо између 21 и 22 h. Дужина трасе износи 10 km, занемарљиве висинске разлике, дакле ЗА СВАКОГА 🙂

 

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:  

1.500 дин

1.400 дин за чланове Клуба са измиреном годишњом чланарином

За групу од 40 учесника износ котизације се умањује за 200 динара.

ОПРЕМА:  имајте у виду да ћемо газити реку и не препоручујем да то чините босоноги, боље обујте оно што ће таквом кретању највише одговарати (понесите обућу која ће вам пријати за то), а стазом наравно у гојзерицама.

ПРИЈАВЕ и ИНФОРМАЦИЈЕ  на састанцима Клуба, средом у 20 h у Устаничкој 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“)

   Акцију реализује Ненад Јовановић

nenad@serbianoutdoor.com

065 99 22 782

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан Клуба, или неког другог  удружења.

Детаљи

Датум:
10. јуна 2017.
Vreme:
07:00 - 21:30
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , , , , ,