Ртањ СУПЕР СЕВЕР

Немам обичај да приписујем себи разне „иновације“ када је реч о новим, мање познатим стaзама, али ми за многе од њих никада неће бити јасно зашто зарастају од непосећивања. Нарочито ако поседују неки од квалитета, рецимо лепота коју траса пружа.

Прелазак целог Ртња, када се крене из Лукова ка гребену, преко Кусака, Пресла до Шиљка и назад, севером стазом до старог рудника крај Мирова представља ултимативан доживљај Ртња, али нисам чула да је том стазом прошла нека група планинара. Више пута сам пењала само тај део од Лукова дo почетка гребена, да бих намирила пењачки апетит, као и жељу за дивним видицима, које та траса пружа.
Акција није лака, и лепоту коју желите видети треба заслужити. Потребно је имати добру кондицију, али сам желела да туда проведем људе, убеђена да се без ње не може спознати ова наша култна планина. У овом албуму нанизане су фотографије са неколико акција које су оправдано носиле назив Ртањ – СУПЕР СЕВЕР, јер се и успон и спуст одвијају са северне стране планине, у намери да вам дочарамо пуноћу доживљаја, за који ћете се, можда и одлучити.

Имате коментар?