Њен Еверест

И тако, у среду 20. априла, пођем на промоцију књиге „Мој Еверест – Сан и јава“ Драгане Рајбловић, опуштено, срећно и непрофесионално, како доликује када се иде на такав догађај пријатељици и доскорашњој комшиници. Али, како се догађај одвијао, зажалила сам што не понесох опрему да направим видео прилог који би вам све то дочарао. Зато, извините, покушаћу речима. Гага (како иначе зовем аутора књиге) је неко за кога знам како уме да изнесе доживљено, тако да у књигу уопште нисам сумњала, па чак ни размишљала. Знала сам да ће садржај бити сигурно такав да ће бити прочитана „у даху“  (како је и било). Али, нисам очекивала промоцију са толико емоција, необичног садржаја и подршком за поштовање.

Све је спремно! Стижу гости!

Гага је била сјајан домаћин те вечери у Дому културе Вук Караџић. Публику је чинио свет који се међусобно познаје, сваког је дочекала осмехом и сви смо били ушушкани у ту топлину добродошлице. Наравно, следеће што смо желели је да дођемо до свог примерка књиге. У холу је био штанд, а недалеко и место где је Рајбловићева потписивала примерке. Људи су долазили и у једном тренутку сам се запитала хоћемо ли уопште сви стати у салу.

Изузетне даме!

Сала је била пуна, неки су стајали, а онда су се светла угасила и Драгана је изашла на бину. Прва дама домаћег планинарства је скромна и једноставна особа, нежног гласа и плаве косе, поврх свега 🙂 Али, та крхка појава зрачи великом снагом и оно што вам на ма који начин она пренесе има моћ која у вама ствара ехо „Ја то могу и хоћу“.  И зато је било лепо видети када је на бину позвала четири изузетне девојке: Ану Јововић, Марину Николић, Јелену Јаковљевић и Марију Митровић. Оне су врло успешне у спортовима којима се баве и на овај начин Драгана је на то искренула пажњу јавности у жељи да своје снове остварују успешно и убудуће.

 Гага и Влада Није свеједно

Најзад, премијерно је приказан филм о експедицији „Еверест 2007.“ који је публику одушевио! Не тражите га узалуд на Тјубу, биће приказиван на промоцијама књиге, а можда и код нас и КАУП-у…

Догађају није био крај ни када су се светла упалила! Драгана се присутнима захвалила и позвала заинтересоване да се спусте низ зграду Културног центра 🙂

Иначе, књигу можете наручити путем е-адресе: everest.knjiga@gmail.com, или у продавницама: „Outdoor shop“ (Вишеградска 6, локал 9) и „Јабука-цимет“ (Балканска 34).   Кошта 1.200,оо дин (тврди повез, шивена, колор фотографије, Б5 формат, 176 страна).

Читање сам започела одмах и пожурила кући да наставим! Ову књигу једноставно не можете пустити из руку док је не прочитате! Влада се опробао

Ова књига је много више од приче о једној успешној експедицији, како се чини из наслова. Драгана је описала свој сусрет са природом од почетка, тако да сви који воле природу и активности у њој, пронаћиће се у овим редовима, препознајући и сопствена осећања и размишљања. А они који још нису размишљали да обују гојзерице, сигурно ће бити за то инспирисани. Зато је ова књига препорука за све и као таква заиста представља важан допринос популаризацији тзв. outdoor активности. Јер, када је прочитате, јасно је да је Еверест стваран једнако колико може бити сан!