ОПЛЕНАЦ и РУДНИК

Нa око 100 km јужно од Београда, односно 15 km од Горњег Милановца, на развођу сливова Колубаре, Велике и Западне Мораве,  лежи Рудник, планина која доминира Шумадијом. Захваљујући изузетној шумовитости, природним стазама здравља и близини великих градова, Рудник је Богом дан за питке, релаксирајуће пешачке партије, а његови изузетни климатски услови чине га и званично од 1922. године – ваздушном бањом, због чега Вас сваке године водимо и тамо, а овога пута рекреацију завршавамо на Опленцу, посетом 52. Опленачкој берби грожђа!

Рудник 

ПОЛАЗАК: са паркинга испред центра Сава у 8.30 h. Молимо вас да дођете 15 мин.раније како бисмо кренули на време.

Након двочасовне вожње стижемо у варошицу Рудник на 600 m надморске висине и правимо паузу за доручак и кафу. Након тога крећамо на пешачење стазом здравља до врха Рудника са успоном од неких 400 m, а дужином од 5 km. Наредних 11 km са врха Рудника спуштамо се према Јарменовцу до пута за Тополу, где нас чека наше возило.  Одвозимо се у Тополу где ћемо присуствовати  Данима опленачке бербе.

 стаза здравља 

ОПРЕМА: гојзерице, мали ранац, гојзерице или патике (лаган терен), вода и храна из ранца, одећа прилагођена временским условима и заштита од ветра и евентуалних падавина.

ЦЕНА:  

1.300 дин

1.200 дин  за чланове Клуба са плаћеном чланарином

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације  на састанцима Клуба, средом у 20 h у Устаничкој 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“)

 Акцију реализује Ненад Царевић

nesa@serbianoutdoor.com

064 684 01 37

Опленачка берба Црква Светог Ђорђа на Опленцу

Пријавом за учешће у акцијама Клуба, у обавези сте да током акције поштујете Статут и Правилник о извођењу активности КАУП-а, без обзира да ли сте члан КАУП-а, или неког другог  удружења.

Означено као , , , , , , , , ,