КАУП-Ресавица као домаћин

Колико је тачан став оснивача КАУП-а да сваки крај треба да има свој КАУП, показује и пример рада КАУП-а у Ресавици, који су приредили сјајан догађај за љубитеље природе разних жанрова. У лепом броју су се одазвали Ресавцима који су се показали као сјајни домаћини. Београдску екипу предводио је Аца Радовановић. Да подсетимо, КАУП је основан 27. октобра 2011. године са циљем да организује активности едукативно-афирмативног карактера, у којима ће учесници на непосредан начин упознавати пределе, њихове природне и културне вредности. Група ентузијаста из Ресавице, међу којима и Дарко Јовић, је у нашем Статуту у потпуности препознала своје афинитете па је тако прошле године основан и КАУП у Ресавици, који од тада и званично вредно ради на промовисању свог, иначе предивног краја. Нарочито их је инспирисало то што смо често шарали по Кучају, а сада

клик на слику да видиш снимак

можемо рећи да ту имамо праве природњачке домаћине 🙂 Кликом на слику лево, можете погледати како су локални медији испратили акцију „Споменици природе Горње Ресаве“, одржану 13. јуна 2015. године.

Има доста предела који су прилично заборављени, а очаравајуће лепоте и богатог садржаја, као и младих и стручних људи који на овај начин могу да пруже значајан допринос развоју свог краја, у чему бисмо сви уживали, не само из Србије. КАУП подржава управо такве иницијативе и сви су изгледи да до краја године буде основан још један КАУП.