КРЕМНА

„Околина Кремана је као нека бескрајна башта ишарана четинарима, који као да брује у вечитом поветарцу једном непрекидном хармонијом, у којој све живи, све сија, све трепери радошћу и срећом. Хоризонт унаоколо испрекидан је на појединим местима Шарганом и Чиготом као огромним саксијама зимзелена и пред очима пружа бескрајне видике чак до Дурмитора и Авале….“  Др Радован Казимировић

Пича се да су некад у Кремнима били летњи двори Немањића…

 ПОЛАЗАК  у 7 h, са паркинга испред центра „САВА“. Дођите 15 минута раније, како не бисмо каснили у поласку! Правићемо получасовну успутну паузу за јутарњу кафу.

 Путујемо до Ужица и даље Златиборским путем према Вишеграду до Кремана, а одатле настављамо 6 km кривудавим путем кроз кањон Ђетиње, до села Биоска. У 11:30 h напуштамо аутобус, разгледамо центар села, сипамо воду и крећемо на пешачење трасом ћире до Кремана, поред спомен-крста Јовану Петровићу – Карађорђевом деди. Дужина стазе је око 8 km а висинска разлика 100 m.

Акција је рекреативна, лагана, прилагођена свим узрастима од 7 до 77 година. Тако да ћемо уживати у предивним пределима, својственим овим крајевима, уживати у живописним бојама којима се само јесен овде представља. Циљ је да цео дан проведемо у природи, максимално уживајући њену лепоту.

У Кремну стижемо око 15:30 h  на чорбу (250 дин) у неком од локалних домаћинстава.  Ако је мањи број планинара онда ћемо ићи на домаће лепиње. Разгледање села и обилазак гробова пророка Тарабића. Полазак за Београд у 18 h.

ОПРЕМА:  гојзерице, мали ранац са водом и храном за успут, одећа примерена врeменским

                 условима, заштита од евентуалних падавина.

ЦЕНА:   1.250 дин  (1.650 дин, ако се иде минибусом)   

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације средом од 19 h, на састанцима Клуба

reka_Djetinja

 Акцију реализује Новица Радојичић

nole@serbianoutdoor.com

065 55 99 346

 

Погледајте и остале акције

Означено као , , , , , , , ,